Nytt navn i Sápmi: NetSam

NetSam er navn som spesielt samiske lærere bør bli kjent med. Det er det nye navnet til nettverk for samiskopplæring. Dette navnet brukes også her i nettsiden www.netsam.org som er nettside hvor informasjon om nettverket blir lagt ut. 

NetSam nettverket har i løpet av det første året fått med litt over 80 medlemmer. I fjor satt nettverket i gang en navnekonkurranse hvor det kom 23 navneforslag. Blant forslagene har vi valgt NetSam navnet. Den er foreslått av Ande Trosten, som også stikker av med premier som er et nettbrett.

– Det var vanskelig å velge navn når det er flere forhold som vi må ta hensyn til. Ett av hovedkriteriene var at navnet fungerer på alle tre samiske språkene vi har i nettverket og at det er et navn som klinger bra og er lett å huske.
NetSam navnet syns vi passer veldig bra når det skal brukes i alle språkområder. Navnet er kort og når forklaringen på alle tre språk følger med navnet så fungerer navnet bra sier leder for nettverket Inger Anne Gaup.
Det nye navnet er allerede i bruk i den nye nettsiden til nettverket: www.netsam.org. Nettsiden skal fungere som kommunikasjonskanal for nettverkets medlemmer, og vi vil også bruke siden aktivt til å dele informasjon om saker som angår samisk opplæring. NetSam er et landsdekkende nettverk som skal komme samiske lærere til gode. Vårt hovedformål er å gjøre hverdagen for samiske lærernes litt enklere.

-Dette nettverket er opprettet for å utvikle samiskopplæring. Når så mange har meldt seg inn i nettverket viser det kanskje at samiske lærere har savnet et slikt kommunikasjonsarena. Nå ønsker vi at med det nye navnet og nettsida når enda flere samiske lærere og klarer å jobbe enda mer med å utvikle og fremme samiskopplæring og samisk lærernes arbeidsforhold, sier leder Inger Anne Gaup som inviterer flere til å delta i dette viktige arbeidet.

Kontaktperson: Leder Inger Anne Gaup, tel: 950 72 732   e-post: iagaup@online.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s