Nå på høring: Kjerneelementer i fag

Les mer her:

https://hoering.udir.no/Hoering/v2/151?notat=213

Fagfornyelsen – innspill til kjerneelementer i skolefagene

1. Innledning

I arbeidet med å utvikle kjerneelementer i fagene ønsker vi å involvere alle dere som er interessert i skolens innhold. Dette arbeidet vil danne grunnlaget for arbeidet med å fornye læreplanene. Nå gjøres det mange viktige prioriteringer. Vi ønsker derfor å høre hva du/dere mener at er det viktigste i skolefagene.

2. Hva er kjerneelementer?

Kjerneelementene i et fag sier noe om det elevene må lære for å kunne mestre og bruke faget. Det er disse elementene elevene skal jobbe mest med. Det betyr at kjerneelementene skal danne grunnlaget for innholdet i læreplanene og bidra til at elevene over tid utvikler forståelse av innhold og sammenhenger i faget.

Fagets kjerneelementer består av sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer i faget. Alle fag har metoder, tenkemåter, begreper, kunnskapsområder og uttrykksformer som er sentrale, men fordi fagene er ulike, er det viktig at de kommer til uttrykk på fagenes premisser og med forskjellig vekting av de ulike elementene der fagenes egenart krever det.

3. Vi ønsker innspill

Vi ønsker innspill på de første skissene fra kjerneelementgruppene til hva kjerneelementer kan være, og de første spørsmålene her handler om disse skissene og hva du mener om de.

I oktober skal vi jobbe videre med kjerneelementenes relasjon til blant annet ny overordet del, grunnleggende ferdigheter og til andre fag, og de siste spørsmålene handler om dette. Har du allerede nå tanker og forslag, er vi veldig interessert i hva du tenker.

Vi ønsker flest mulig innspill, men det er også anledning til å svare på deler av spørsmålene.

Du kan gi innspill på ett eller flere fag. Når du har svart på de spørsmålene du ønsker, trykker du på Lagre og send inn.

Dette er det aller første utkastet til hva disse kjerneelementer kan være. Vi ønsker å involvere bredt tidlig i prosessen for å sikre at vi får inn alle innspill tidlig. For deg/dere betyr det at dere får lese utkast som ikke er ferdig bearbeidet. Nå trenger vi deres innspill for å gi oss en retning i det videre arbeidet. Dere får også muligheten til å gi oss innspill i oktober og igjen til det siste forslaget til kjerneelementer som kommer i løpet av våren 2018.

Bli med på å gjøre innholdet i skolen enda bedre!

Kilde: https://hoering.udir.no/Hoering/v2/151?notat=213

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s